arrow_drop_up arrow_drop_down
7 november 2019 

3 mega goede redenen om vandaag nog je eigen online training te starten

Iedereen is inmiddels wel bekend met het concept en het principe van een online training. Maar waarom is het toch zo interessant om je eigen online training te gaan maken, promoten en verkopen?

In dit artikel geef ik je 3 mega goede redenen waarom je vandaag nog zou willen starten met het maken, promoten en verkopen van je eigen online training.

1. Meer impact via jouw online training

Deze staat bij mij met stip op nummer 1! Meer impact maken!

Een van de redenen waarom ik zelfstandig ondernemer ben geworden, is dat ik meer positieve impact op en in de maatschappij wil maken.

Door je kennis en expertise online te verkopen als digitaal product, kun je meer mensen bereiken en dus meer impact maken.

Iedereen heeft zijn of haar eigen specifieke kennis, ervaring en expertise en kan daarmee anderen helpen en daardoor dus een positieve impact maken.

2. Passief inkomen via jouw online training

Deze staat voor veel mensen op nummer 1! Passief inkomen kunnen verdienen. Uiteraard voor mij ook een hele belangrijke reden, ook al is het niet dé belangrijkste reden.

Door mijn eigen persoonlijke situatie was ik min of meer genoodzaakt naar een andere manier van werken, dan in loondienst, te gaan zoeken.

Een online training kan volledig geautomatiseerd 24 uur per dag, 365 dagen per jaar verkocht worden. De verkoop is niet direct gekoppeld aan de uren (tijd) die je maakt.

Daarnaast hoef je een online / digitaal product zoals een online training maar 1x te maken en daarna kun je het onbeperkt verkopen waardoor je inkomen geen plafond heeft.

3. Meer vrijheid door jouw online training

Ik vind dat het leven niet moet draaien om te werken. Leven om te werken. Ik vind dat je werk moet doen waarmee je geld kan verdienen, wat ervoor kan zorgen dat je een goed leven kan hebben. Maar naast werk zijn er ook veel andere belangrijke(re) dingen in het leven zoals vrienden en familie.

Werken met online diensten en producten, zoals een online training, geeft je meer controle over je tijd. Je kan je eigen prioriteiten bepalen.

Uiteraard moet je werk verrichten om een online training te maken, te promoten en te verkopen, maar je werkt aan een proces in plaats van dat je tijd ruilt voor geld.

Hierdoor kan je meer tijd overhouden voor de leuke dingen in het leven!

Liever de video bekijken / beluisteren?

Bovenstaande motivatie kun je ook bekijken / beluisteren via onderstaande video.

Hoe nu verder?

Ik hoop dat de informatie uit dit artikel je geïnspireerd en gemotiveerd heeft om je eigen online training te gaan maken, promoten en verkopen. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan gerust contact met me op. Wil je geen artikelen/tutorials meer missen, klik dan hieronder op de Abonneer op updates knop en meld je gratis en vrijblijvend aan voor updates.

Over de schrijver
Ik help coaches en trainers bij het maken, promoten en verkopen van een online training (cursus, programma) voor meer impact, passief inkomen en vrijheid. Dit doe ik enerzijds via gratis eBooks en online trainingen / online community en anderzijds door persoonlijke coaching / training of volledige ontzorging.
Wil jij ook leren hoe je je eigen online training, cursus of programma kan maken, promoten en verkopen?