arrow_drop_up arrow_drop_down
21 april 2020 

Belangrijk voor je begint met je online training; kies je niche (check Ikigai)

In deze blog / video wil ik je graag meegeven dat het MEGA belangrijk is dat je een niche gaat kiezen.

Wat bedoelen we met een niche?

Een niche is een bepaalde groep mensen met een specifieke vraag of probleem waar jij een oplossing voor hebt of zou kunnen maken.

De groep mensen in deze niche noemen we vanaf nu je doelgroep.

Het kiezen van een niche is zo belangrijk, want doe je dat niet, dan bestaat je doelgroep uit alle mensen op deze wereld. En als je een boodschap wil overbrengen naar mensen, werkt het niet als je tegen “iedereen” praat, want dan voelt niemand zich aangesproken. Het is belangrijk dat mensen zich aangesproken voelen en hoe gerichter jij mensen kan aanspreken met betrekking tot hun vragen en problemen, hoe beter zij zich aangesproken zullen voelen en hoe sneller ze door jou geholpen willen worden.

Het kiezen van een niche is de belangrijkste eerste stap in het verder ontwikkelen van je online training. Alles wat je hierna gaat doen, komt voort uit je niche.

Ikigai

Iki wattus?! Ja Ikigai 🙂

Het is een Japans principe wat bekend staat als een sleutel tot succes en geluk. Check de video en dan vertel ik je er meer over.

(afbeelding in video is van Wikimedia Commons ; en:User:Nimbosa derived from works by Dennis Bodor (SVG) and Emmy van Deurzen (JPG) / CC BY-SA )

Samengevat

Hou bij het kiezen van je niche er rekening mee dat je kiest voor iets dat je echt leuk vindt om mee bezig te zijn, iets waar de wereld op zit te wachten, iets waar je geld mee kan verdienen en uiteraard iets waar je een bepaalde kennis en expertise in hebt.

Over de schrijver
Ik help coaches en trainers bij het maken, promoten en verkopen van een online training (cursus, programma) voor meer impact, passief inkomen en vrijheid. Dit doe ik enerzijds via gratis eBooks en online trainingen / online community en anderzijds door persoonlijke coaching / training of volledige ontzorging.
Wil jij ook leren hoe je je eigen online training, cursus of programma kan maken, promoten en verkopen?