arrow_drop_up arrow_drop_down
19 maart 2020 

Eerste hulp bij online coachen en trainen. Handig nu met de Corona crisis!

Ben jij een coach of trainer, werk jij vooral offline met mensen en zit jij door het Coronavirus noodgedwongen thuis?! Dan is het wel heel waardevol en relevant voor je als je jouw klanten online kunt blijven coachen / trainen.

In dit artikel geef ik een aantal voorbeelden van manieren om online te coachen / trainen in het geval je 1-op-1 werkt, in het geval dat je met groepen werkt en voor het geval je een lange termijn / structurele oplossing wil.

Coaches en trainers die 1-op-1 met klanten werken

Als je 1-op-1 persoonlijk met klanten werkt, dan zijn er best veel mogelijkheden om dit online voort te zetten. Ik begrijp dat de impact in sommige gevallen veel sterker gemaakt kan worden wanneer er persoonlijk met mensen in contact gestaan wordt, maar in geval van nood is online coachen en trainen nog altijd beter dan niet coachen en trainen. Voor zowel de klant / cliënt als coach / trainer.

WhatsApp

WhatsApp is niet alleen te gebruiken om chatberichten te sturen, je kan deze tool ook prima gebruiken om te (video) bellen. Nagenoeg iedereen gebruikt WhatsApp dus de installatie / setup van deze manier van online coachen en trainen is heel laagdrempelig en kan nagenoeg direct ingezet worden. WhatsApp heeft ook een business (WhatsApp business) optie die je kan koppelen aan een zakelijk vast of mobiel telefoonnummer.

Skype

Skype is een programma van Microsoft. Met Skype kun je met elkaar chatten, (video) bellen, bestanden delen en beeldschermen delen. Er zijn ook mogelijkheden om vaste telefoonnummers te koppelen en te bellen. Met de gratis versie moeten echter wel beide partijen de software geïnstalleerd hebben.

Zoom.us

Zoom.us wordt ook veel gebruikt en biedt ongeveer vergelijkbare mogelijkheden als Skype. Oftewel je kunt met elkaar chatten, (video) bellen, bestanden delen en beeldschermen delen.

Het verschil tussen Skype en Zoom.us wordt pas interessant als je naar de geavanceerde opties gaat kijken en mogelijk de software ook in wilt gaan zetten voor groepen of webinars.

Wereby

Geen gedoe en snel online? Check dan ook zeker Wereby. Je bent werkelijk binnen een paar minuten online. Zonder software downloads of installaties.

Coaches en trainers die met groepen werken

Bovenstaande tools zijn in principe ook te gebruiken voor coaches en trainers die met groepen werken, maar de gratis versies hebben wel beperkingen in aantallen e.d.

Als je op zoek bent naar een oplossing om grotere groepen online te coachen en te trainen dan is een webinar een goede oplossing. Mocht je nog niet weten wat een webinar is, het is eigenlijk een seminar / bijeenkomst, alleen dan online via speciale software.

Webinar software is er in allerlei vormen. Dit artikel is er niet voor bedoeld om deze allemaal te benoemen en te vergelijken. De optie waar ik nu voor zou kiezen is WebinarGeek. Eenvoudig te gebruiken 100% Nederlandse webinar software.

Het grote voordeel van webinars is dat je deze ook in kan zetten om mensen aan te laten melden die nog geen klant van je zijn, maar wel geïnteresseerd zijn in wat jij te vertellen hebt. Je kan het webinar dan heel goed gebruiken om leads te verzamelen en leads om te zetten naar klanten. Doordat je doelgroep je ziet en hoort, zijn webinars ideaal om snel te werken aan de Know, Like, Trust.

Op zoek naar een structurele oplossing?

Mocht jouw coaching en training te vertalen zijn naar een online coachings- of trainingsprogramma dan is het aan te raden te gaan werken aan een eigen online training (cursus, programma). Je werkt op deze manier aan een stukje passief inkomen en vrijheid. Doordat de promotie en verkoop 100% geautomatiseerd kan worden, kunnen mensen jouw training / coaching 24/7 aanschaffen en volgen wanneer ze zelf willen. Daarnaast kun je meer mensen bereiken, doordat je online werkt.

 

Over de schrijver
Ik help coaches en trainers bij het maken, promoten en verkopen van een online training (cursus, programma) voor meer impact, passief inkomen en vrijheid. Dit doe ik enerzijds via gratis eBooks en online trainingen / online community en anderzijds door persoonlijke coaching / training of volledige ontzorging.
Wil jij ook leren hoe je je eigen online training, cursus of programma kan maken, promoten en verkopen?